Hoppa till innehåll
Två kvinnor arbetar i ett laboratorium
Kristin Ansnes Ravndal 16 januari 20225 min läsning

itslearning planeringsverktyg är ett utmärkt verktyg för att ge eleverna struktur, ordning och omfattning

Översättning genererad av en AI-översättningstjänst

Kristin Ansnes Ravndal är lärare på Strand gymnasieskola i Norge. Hennes skola har använt itslearning som LMS i några år nu. Hon älskar itslearning planeringsverktyg och förklarar varför det gör skillnad i hennes klassrum.

Som norsk lärare har jag stor frihet att själv bestämma hur jag ska undervisa, vilket jag uppskattar, men vårt utbildningssystem fokuserar också mycket på samarbete, och dessa två är inte ömsesidigt uteslutande. Mitt påstående är att plattformen itslearning , men mer specifikt planeringsverktyg, väl tillgodoser dessa två aspekter av vårt yrke.

planeringsverktyg hjälper lärarna att ge eleverna struktur, ordning och omfattning både i och utanför klassrummet.

skärmdump av den nya planeringsverktyg

 

Mitt klassrum

Precis som i vilket klassrum som helst runt om i världen befolkas mitt klassrum av elever med mycket olika personligheter. Det finns en grupp som inte kräver så mycket av sina lärare, åtminstone inte något extra. Eleverna i den här gruppen är i allmänhet glada, välanpassade och har förmågan att nå sin fulla potential med bara ett minimum av stöd från sina lärare.

Sedan har vi studenter som upplever tillfälliga motgångar, till exempel relationsproblem som kan vara svåra att hantera och få dem att tappa fokus. Och så finns det de som har mer komplicerade problem, som till exempel inlärningssvårigheter. Utan en bra struktur löper elever som har svårt att fokusera på lektionerna en högre risk att bli underkända. Och det är här planeringsverktyg kommer in i bilden, och det kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande.

 

Användbart för alla, men avgörande för vissa

Med hjälp av planeringsverktyg kan vi som lärare hjälpa eleverna att komma in i en produktiv inlärningsprocess.

För mig är planeringsverktyg kärnan i itslearning."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand gymnasieskola, Norge

Vad jag gillar med planeringsverktyg:

 • Det är det första mina studenter ser när de öppnar sin kurs i itslearning -plattformen. Studenterna behöver inte lägga ner lika mycket energi på att leta efter vad de ska göra och när de ska göra det, utan blir direkt hänvisade till de aktuella uppgifterna.
 • Den har varit en stor resurs när vi övergick till distansundervisning och sedan hybridundervisning på grund av covid-19-pandemin. Att lära sig utanför klassrummet visade på behovet av tydlig struktur när eleverna inte hade sina lärare bredvid sig för att vägleda dem.

 

Vad finns i min itslearning planeringsverktyg

Det finns många verktyg som jag gillar i itslearning och använder regelbundet, men planeringsverktyg är överlägset min favorit. Jag kan inte se mig själv arbeta utan det. Jag har testat många alternativ (eftersom jag är nyfiken på vad som finns där ute) men jag har ännu inte sett något som är lika komplett som itslearning planeringsverktyg .

I min planeringsverktyg har jag:

 • lärandemål
 • Min årsplan
 • Lektion planeringar
 • Läxor
 • Resurser och aktiviteter
 • Personliga anteckningar

 

Varför jag älskar planeringsverktyg

Alla aspekter av planeringen tas om hand på planeringsverktyg så att lärarna kan fokusera på undervisningen och eleverna på inlärningen.

Jag skapar min planeringar, delar den med eleverna (jag ställer in datumet för min planeringar och de delas automatiskt ut till eleverna på det angivna datumet), redigerar när jag behöver och det bästa är att jag kan återanvända planeringar. itslearning planeringsverktyg motsvarar sömlöst mina resursmappar, så det jag lägger in i planeringsverktyg hamnar automatiskt i rätt mapp. Det tycker jag är väldigt användbart.

Jag har ännu inte sett ett planeringsverktyg -verktyg som är lika komplett som itslearning planeringsverktyg ."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand gymnasieskola, Norge

planeringsverktyg sparar tid för mig eftersom den är effektiv och användarvänlig, men den största bonusen är kvaliteten på den återanvändbara planeringar. Det är enkelt för mig och enkelt för mina elever. All nödvändig information finns tillgänglig för studenterna på antingen datorn eller mobilen, och de kan också enkelt komma åt informationen i sina kalendrar.

För en fullständig förklaring av hur jag använder planeringsverktyg kan du titta på videon från min presentation på itsConvention.

 

Vad är viktigast för mig som lärare?

Allt handlar om våra studenter och deras unika behov. Med planeringsverktyg kan jag fokusera mindre på planering, eftersom det är enkelt och effektivt att använda utan att kompromissa med kvaliteten. Och det betyder att jag får mer tid med mina elever. De uppskattar också strukturen och omfattningen i planeringsverktyg och den enkla åtkomsten till deras arbete.

Nya egenskaper och funktioner läggs till kontinuerligt. Det nya plankortet (senedan) är visuellt tilltalande, tar mindre plats och ger dig en bättre överblick över planen. Det är också en stor förbättring att se planeringar uppdelat i aktuella, Past, Without date och planeringsområden.

skärmdump av det nya plankortet

Struktur, sekvens och omfattning

planeringsverktyg har varit ett avgörande verktyg för mig när det gäller distans- och hybridutbildning under pandemin. När jag var hemma och hade ont i halsen samlade jag alla resurser för studenterna i en inlärningsväg så att de visste vad de skulle göra i vilken ordning. Det tog mig 5 minuter att göra det. Men vad jag också hade gjort var att skapa en länk till ett Teams-möte i planen, så att det första mina elever såg var planen, sedan hade vi ett möte och de visste tydligt vad de skulle göra först. Så integreringen av MS Teams-möten i itslearning är helt enkelt lysande.

De flesta av mina planeringar täcker bara en lektion eftersom det är vad jag föredrar. Vissa lärare föredrar att skapa en plan för veckan, ett delämne eller ett kapitel. En sådan variation kommer inte att skapa några större svårigheter för eleverna, eftersom de fortfarande kommer att se sitt material och sina aktiviteter för sina kurser på ett och samma ställe och på samma sätt. Genom att ha en mall för planeringar på hela skolan kan man skapa en enhetlig metod för inlärning, vilket är till stor hjälp för eleverna och hjälper dem att fokusera bättre, även med olika undervisningsmetoder.

Och genom att kombinera kalendern med planeringsverktyg knyts allt samman. Eleverna kommer att se den bifogade planeringar i kalendern.

Vad tycker mina elever?

Mina elever saknar planeringsverktyg när den inte finns där. Det är det som är det fina med planeringsverktyg, det fungerar i bakgrunden och förenklar inlärnings- och undervisningsprocessen.

Sammanfattningsvis är planeringsverktyg :

 • Lätt att använda
 • Ger struktur och förutsägbarhet
 • Sparar tid
 • Flexibel inom ett gemensamt ramverk
 • Tillgänglig på alla enheter
 • Möjlighet att ansluta till kalendern

RELATERADE ARTIKLAR